Online loopbaantools

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt

Bij loopbaancoaching werk ik met - door COTAN - gecertificeerde psychologische e-HRM instrumenten (e-tools). Deze e-tools geven handvatten om stil te staan bij je kracht, werkkeuzes, vitaliteit en employability. Afhankelijk van je vraag/doelstelling gaan we op zoek naar een voor jou passende combinatie van zelfstandig werken en coachgesprekken.

Werkwijze

In het intakegesprek stellen we samen je (loopbaan) vraag en je doelen vast. Vervolgens bepalen we of en welke e-tools daarbij passen. Dit kan ook telefonisch.

Je krijgt je persoonlijke carrière dossier - je ePortfolio. In een veilige digitale werkomgeving werk je actief aan de hand van verschillende programma's aan je ontwikkeling. Deze programma's bestaan uit verschillende tests, vragenlijsten en opdrachten, gericht op jouw specifieke vraag. Stapsgewijs krijg je zo een completer beeld van wie je bent, wat je wilt en wat je kunt in je werk.

De resultaten bespreken we na. De hoeveelheid gesprekken verschillen afhankelijk van je vraag en doestelling. Jij bepaalt ook zelf hoeveel sessies je wenselijk vindt. Hoe je de sessie(s) in wilt zetten is aan jou. Dit kan 'face-to-face', telefonisch of volledig via email. Zo heb je maximaal regie over je eigen loopbaantraject.

Zelfstandig aan de slag met je loopbaan

Heb je een loopbaanvraag maar geen behoefte aan coachingsgesprekken dan kun je gebruik maken van de doe-het-zelf modules: Traject Oriëntatie en Traject Kracht.

Bekijk onderstaande video's:

  1. Drie mensen vertellen over hun ervaringen met het Traject Kracht.
  2. Instructie over het profiel van een e-portfolio.

Bestellen

Zie prijslijst e-tools. Om de tools te bestellen kun je:

Na betaling ontvang je binnen enkele werkdagen je persoonlijke inlogcode en kun je beginnen.

Q1000 Persoonlijkheid

De arbeidsmarkt is constant in beweging. Niemand weet exact hoe het werkveld er over 5 of 10 jaar voor staat. Daarom is het belangrijk om een goed beeld te hebben van je persoonlijke gereedschap in je werk: je talenten. Je talenten zorgen ervoor dat jij meebeweegt met veranderende eisen in je werk en je loopbaan.

Q1000 Drijfveren

Q1000 Drijfveren geeft inzicht in je werkwaarden en motivatoren. De uitkomsten worden gerelateerd aan de cultuur van organisaties zodat het mogelijk is te zien of een werkomgeving past bij je (drijfveren).

Q1000 Interesse

Ontdek welke soorten werk, branches en werkzaamheden bij je passen! Met deze vragenlijst heb je snel een overzicht van de werksoorten en werkgebieden waarover je het meest en minst enthousiast bent. Ook worden concrete voorbeeldberoepen genoemd.

Arbeidsmarktverkenner

Biedt zeer innovatieve match tussen jouw profiel met zowel beroepen als actuele vacatures. Je krijgt toegang tot alle beroepen en vacatures in Nederland. Je krijgt een visuele beroepenkaart en in beeld welk deel van de arbeidsmarkt bij jou past op basis van je wensen en kwaliteiten.

Q1000 Krachtvelden 360°

Q1000 Krachtvelden 360° laat zien waar je in je kracht staat, zodat je weet waar je kwaliteiten liggen. Zo kun je je talenten volledig inzetten en je potentieel beter benutten.

Traject Kracht

Medewerkers bepalen de wendbaarheid en slagkracht van organisaties. Het traject Kracht helpt je je waarde te optimaliseren door op zoek te gaan naar waar je goed in bent, je verborgen kwaliteiten boven water te halen zodat je deze beter kunt benutten. Het resultaat is een krachtige pitch

Traject Oriëntatie

Maak de juiste loopbaankeuze! Ga zelfbewuster aan de slag met je carrièreplanning mbv nieuwste ePortfolio-technologie. Dit traject helpt je zicht te krijgen op jouw eigen talenten en ambities en vanuit dit perspectief concreet te kijken naar je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Management Competence Scan

De MCS is een online management simulatie waarmee in korte tijd de belangrijkste managementvaardigehden kunnen worden beoordeeld. De MCS is geschikt voor alle functies waarbij management, probleem analytisch vermogen en plannen en organiseren van werkzaamheden van belang zijn.