Coaching

Coaching is geslaagd wanneer cliënten het gevoel hebben weer in hun 'kracht te staan', weer verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor hun eigen beslissingen en hun eigen leven

De moderne menselijke levensloop brengt veel momenten met zich mee waarin belangrijke keuzes moeten worden gemaakt, bijvoorbeeld op het gebied van loopbaan, relaties of zingeving. Ook kan het leven soms onverwachte wendingen nemen waar je mee moet leren omgaan.

Ieder mens wil het liefst zelf richting geven aan zijn leven. Soms ontbreekt er iets of zit er juist iets in de weg om te kiezen, te sturen of te groeien.

Op die momenten kunnen coachingsgesprekken je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf, je situatie en je mogelijkheden. Je gaat op zoek naar wat je belemmert én stimuleert. Je wordt je bewuster van je (onbewuste) persoonlijke ideeën, overtuigingen en patronen. En hoe ze je gedrag bepalen. Je leert nieuwe kanten van jezelf kennen en krijgt een breder perspectief op je mogelijkheden. Dat maakt dat je in beweging kan komen.

Mijn benadering is erop gericht je te stimuleren om vanuit je persoonlijke kracht te werken, te groeien en (weer) regie te nemen. Dat doe ik via:

Werkwijze

We beginnen met een Intakegesprek om een beeld te krijgen van je coachingsvraag, wensen en doelstelling. Tevens is van belang te kijken wat coaching voor jou kan betekenen. We stemmen verwachtingen op elkaar af. Is er een click? Spreekt de werkwijze en aanpak je aan?

Afhankelijk van je coachvraag zijn minder of meer gesprekken mogelijk. Je bepaalt ook zelf hoeveel gesprekken je wenselijk vindt.

Kenmerkend voor de werkwijze is dat er altijd een relatie wordt gelegd tussen wat je wilt in je werk / leven en wie jij bent als persoon. Dat levert zelfkennis op die oplossingen biedt voor terugkomende patronen en vragen.

Door gesprekken, praktische oefeningen en opdrachten werken we aan je doelstelling.

Bij loopbaancoaching en talentontwikkeling werk ik met (e-)tools die zijn ontwikkeld vanuit de laatste (wetenschappelijke) inzichten in het stimuleren van proactief loopbaangedrag, met een positieve beoordeling door de onafhankelijke COTAN.

Loopbaancoaching

Geef richting aan je loopbaan! Je wilt meer energie en tevredenheid in je werk ervaren. Je wilt verandering van werk. Je bent je aan het oriënteren op een (nieuwe) loopbaanstap en wilt onderzoeken waar je talenten liggen, wat voor werk bij je past en waar je in je kracht staat.

Stressmanagement & burnoutcoaching

Grip op stress! Je bent stressgevoelig. Je hebt last van stressgerelateerde klachten. Je bent overspannen, dreigt dat te worden of wilt dat juist voorkomen. Je hebt burnout klachten. Je bent op zoek naar een beter evenwicht in je leven.

Zelfvertrouwen coaching

Je kraakt jezelf voortdurend af, hoort complimenten niet maar kritiek des te beter. Je bent ervan overtuigd dat je waardelooos bent, onbelangrijk of dom, er niet toe doet of er niet bij hoort. Een negatief zelfbeeld kan veel leed veroorzaken en je persoonlijke ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten.